Veelgestelde vragen

Zoek je een antwoord op je vraag? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je deze stellen via het contactformulier. Wij beantwoorden jouw vraag zo spoedig mogelijk.

Algemeen

 • Hoelang duurt een hypotheek aanvraag? Uitklapknopje

  Niet elk aanvraagtraject verloopt hetzelfde. Gemiddeld zien wij dat indien een aanvraag bij de geldverstrekker is ingediend, het circa 35 dagen duurt voordat de hypotheekakte bij de notaris getekend kan worden. Dit traject is afhankelijk van jouw situatie en wensen.

 • Wat kost hypotheekadvies? Uitklapknopje

  De kosten voor hypotheekadvies zijn afhankelijk van de tijd die een adviseur nodig heeft per dossier/aanvraag. Voor een verhoging van een hypotheek zijn vaak minder uren nodig dan voor de aankoop van een woning. Voor de exacte prijzen kun je gebruik maken van ons Dienstverleningsdocument

 • Bij welke hypotheekverstrekkers kan ik terecht? Uitklapknopje

  Omdat Stip werkt als onafhankelijke tussenpersoon is er keuze uit 40 verschillende hypotheekverstrekkers. Wij kijken samen met jou naar de beste oplossing. Zo kan het voordelig zijn om bij jouw huidige bank/hyoptheekverstrekker te blijven, of misschien kunnen we beter kijken naar een andere verstrekker.

 • Bieden jullie een lagere rente dan andere adviseurs? Uitklapknopje

  Wij vergelijken 40 hypotheekverstrekkers met elkaar om voor jou de scherpste rente met de beste voorwaarden te vinden. De rente verschilt per geldverstrekker en hier hebben wij geen invloed op. Waar wij goed in zijn is het vergelijken van de verstrekkers en het vinden van de beste deal voor jou. Het is dus mogelijk dat wij een lagere rente adviseren dan onze concullega's

 • Wat is het verschil tussen een annuïteiten en een lineaire hypotheek? Uitklapknopje

  Bij de annuïteitenhypotheek zijn de bruto maandlasten over de gehele looptijd gelijk. De netto maandlasten zijn in het begin lager, omdat deze voor het grootste gedeelte bestaan uit hypotheekrente. Dit is fiscaal aftrekbaar.

  Deze hypotheekvorm is over de gehele looptijd goedkoper, maar in het begin heb je hogere maandlasten dan bij een annuïtaire hypotheek. Lineair aflossen houdt in dat je elke maand exact hetzelfde bedrag aflost. De rente die je maandelijks betaald wordt minder gedurende de looptijd.

 • Hoe vraag je een BKR op? Uitklapknopje

  Je BKR-registratie kan gratis online worden opgevraagd via BKR.nl. Via een inzageverzoek kun je direct je eigen kredietoverzicht inzien. Dit overzicht kun je opslaan en gebruiken voor je hypotheekaanvraag.
  De volgende informatie staat hierin vermeld:

  • Alle kredieten boven de € 250,-
  • Kredieten die nu nog lopen, of die je in de afgelopen 5 jaar hebt gehad
  • De datum waarop een krediet is afgelost en wanneer deze daadwerkelijk is beëindigd
  • Betalingsachterstanden die in de afgelopen 5 jaar zijn ontstaan
  • Of je te maken hebt gehad met een faillissement

Mijn Stip

 • Hoe kan ik mijn documenten uploaden? Uitklapknopje

  Via de mijn stip omgeving kun je gemakkelijk de stukken digitaal aanleveren. Door de documenten de juiste benaming te geven, bijvoorbeeld: loonstrook, komen deze automatisch goed binnen voor de adviseur.